Zamknij

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami, grzybami i kapustą

08:27, 17.12.2019 Magdalena Brzęczek, art. promocyjny
Skomentuj

Oto prosty przepis firmy Profi na szybki wigilijny barszcz czerwony z uszkami z farszem z grzybów i kapusty. Dzięki przyspieszeniu kluczowych etapów możliwe będzie przygotowanie go w czasie o połowę krótszym, niż zazwyczaj.

Składniki: 1 litr barszczu czerwonego Profi w kartonie. Farsz: 60 g suszonych grzybów, 200 g kiszonej kapusty, 1 cebula, 1 łyżka masła, sól i pieprz. Ciasto: 300 g mąki pszennej, 120 ml wody, 1 jajko, 1/2 łyżeczki soli.

Sposób przygotowania: wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut.
Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości, odcedzić i posiekać. Kapustę ugotować, odcedzić i posiekać. Na maśle zarumienić cebulę, dodać grzyby z kapustą i smażyć przez 10 minut na małym ogniu.

Ciasto rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć farsz i zlepić uszka. Gotować w osolonej wodzie przez 5 - 7 minut, aż do wypłynięcia. W międzyczasie podgrzać dowolną ilość barszczu w mikrofalówce lub na kuchence. Podawać z odcedzonymi uszkami.

Smacznego!

(Magdalena Brzęczek, art. promocyjny)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%